Ugandas lärare skapar på ya

Nu är det full fart på det digitala skapandet på school4you från lärarna på Loi Waisi (skola Uganda). De är så tacksamma för  datorer, plattor och mobiler som STENA sponsrat med!

Det är en sådan ära att få vara “coach/mentor” för dem på deras resa och den “skapar hunger” de visar gör mig lycklig varje dag. Nu gör de egna innehåll, utmanar mig samt att vi nu även tar fram digitala mätvärden som kommer underlätta deras översikt och förståelse för vart varje elev befinner sig och vad som behövs för att eleven ska komma vidare.

Det är en helt magisk spännande utveckling och dynamik.  Deras mål är att skapa digitala upplägg för att lära sina elever – läsa – skriva – räkna under 2019 med eget skapat upplägg från deras läroplan, samt att de kommer kunna dela med sig av detta till andra skolors lärare och elever.

Universitetet i Mbale är de som är vår utbildningspartner på plats och så Tina Bågenhammar och jag från vårt håll i nuläget.

Under hösten är det fullt fokus på att öppna för samverkan med 16 partners/företag (ekonomiska resurser) som vill vara med och skapa förutsättnignar för att bygga framtid “glokalt” på Your Academy. Målet är att tillsammans med Clio online skapa relevanta arbetsupplägg runt FN’s 17 Gobla mål så att elever här uppe i norr kan utbyta kunskaper och samarbeta med eleverna i Uganda (första landet), Afrika.

SÅ SÅ SPÄNNANDE…. fortsättning kommer följa…. Är någon spontant intressera, hör av er till mig: info@tinathorner.com

Endless power

Inlägget Ugandas lärare skapar på YA dök först upp på Tina Thörner.

Lämna en kommentar