OM Tina Thörner

Jag är född och uppvuxen på Värmlandsnäs, halvön som sticker ut i Vänern. På vår bondgård fick jag tidigt lära mig att alla hjälptes åt både inne i husen och ute på åkrarna. Farmor sa alltid "gör en inget - så blir dä inget". Det var en underbar livsskola och jag kan idag titta i min backspegel och njuta av min uppväxt med allt vad den innebar, både med- och motgångar!

Jag formades att bli en resultatinriktad och målmedveten tjej som lärde mig att inte ge upp vad som än händer. Det blir ju alltid någon form av lösning, kanske inte den bästa, men det är liksom livet. Att ge och att ta, acceptera och gå vidare. Att slösa tid på att älta eller tycka synd om sig själv, var inget som vi fick gehör för. ”Spill inte tid på sur mjölk” sa de till oss på gården och det har jag tagit med mig.

Min faster är lärare och hon inspirerade mig att älska skolan och utbildning. Pappa sa alltid "kunskap ger makt och möjligheter" och för mig har mina vunna kunskaper givit trygghet och säkerhet i det jag bestämt mig för att göra i mitt liv. Det jag värdesätter mest idag är att jag genom att lära nytt kan påverka och förändra mina invanda mönster, mina tankar och gamla förutfattade meningar. Hålla kontrollen över mina känslor (inte alltid men mycket ofta). Så har jag även fått en djupare och bredare förståelse för mycket, utvecklats och växt på olika plan i mitt liv. Men utan min dagbok där jag reflekterat och skrivit feedback till mig själv hade det inte varit lika lätt.

Jag startar varje morgon med ett fokuserat mindset på att "skina som sola" i Karlstad och ha en nyfikenhet inför dagens alla händelser. När jag sedan går till sängs har jag en tacksamhet för allt jag har fått uppleva, bra som mindre bra. Somnar alltid med att tänka på det som berikat mig – inte orosmolnen för framtiden. Natten ska vara till för att kroppen ska få vila upp sig och skapa nya krafter för en ny dag.

Ibland blir jag förundrad över mitt eget liv – hur det har tagit sig form – hur det utvecklas och vad det kan blir av det…. Det finns ju ingen manual för mitt liv… kapitel efter kapitel skapas… Min vision är att kunna leverera mitt bästa mig själv utifrån vad jag än tar mig för eller hamnar i utifrån omständigheter. Jag gör ett aktivt val av att fylla mitt mindset med kravlös kärlek och må bra-känsla, till mig själv och min omgivning. Varför? Jo för jag har aldrig märkt att det blivit bättre av att agera sur/grinig/tvär mot mig själv eller mot andra. Man kan ju säga att det är så här jag skapar mitt rus, då behövs inga droger eller alkohol för att förgylla livet, då blir man "high on life" bara genom att LEVA här och nu i varje sekund.

För när det gäller att hantera sina motgångar, nederlag, besvikelser och andra hemska upplevelser – då är det inifrån en själv som resultatet kommer ta sig form. Varken ursäkter eller bortförklaringar har hjälpt att göra det gjorda/upplevda – ogjort…. Jag har lärt mig att acceptera det man inte kan ändra på (så snabbt det bara går) – och utifrån det forma och skapa framtiden. Vara kreativ och innovativ – för det går inte att skapa en förändring utifrån vanor som skapat det jag har idag. Mer än något annat har min mentala träning och handlingsplaner hjälpt mig att komma vidare. Bästa verktyget är NÖHRA-modellen som jag lärde mig av Kjell Enhager. Det andra är att prata högt med mig själv för att avbryta känslor inombords som inte får mig att växa!

Min egen summering: Jag är en balanserad kvinna – som är hög på livet och vill skapa en hållbar framtid med livskvalité för de många människorna! Jag hoppas innerligt att jag inte blivit en tråkig vuxen (farmor varnade mig alltid för att bli en sådan) och att de som möter mig smittas av min positiva och energifyllda livssyn. Här du frågor och funderingar, du är alltid välkommen att skriv till mig på: info@tinathorner.com

Nedan kan du gärna läsa om de utbildningar jag har gått under 2000-talet och varför jag valt just dem.

 • Entreprenör
 • Föreläsare
 • Coach
 • check
  Motivatör 

Certifierad coach

Under 2006 utbildade jag mig till Certifierad Coach – även den hos coach2coach. Att vara coach innebär hjälpa andra att prestera bättre, hitta sina drivkrafter och nå bestämda resultat. Här fick jag lära mig olika modeller och verktyg som jag har som plattform i min coaching. Det var en utbildning som satte ord på mycket av det som hjälpt mig mot mina mål inom motorsporten. Och om man inte tänker sig att bli coach och coacha andra som jag – så är det en utbildning som hjälper dig själv till oanade nya höjder.


Master university

Den 24 februari 2008 gick jag ett tredagarsseminarium i London med Anthony Robbins, guru i ledarskaps- och förhandlingspsykologi för att skapa sitt bästa tillstånd på alla plan i sitt liv. Under åren har jag läst många av Tonys böcker och efter min separation kände jag att jag behövde zooma ut och starta NYTT!

Jag anmälde mig till Master University - en utbildning i tre delar som vänder sig till människor som vill utveckla och förbättra sina kvalitéer i livet. Här arbetade vi från cellnivå och uppåt när det gällde hälsa och välbefinnande för kropp och själ, relationer, finanser, känslor, planering av tiden och sin livskarriär. Det är en utbildning har som gett mig så oerhört mycket och den har varit värd sitt pris många gånger om. Kan man förbättra sitt liv, ändra på och lära om invanda mönster och förutfattade meningar? JA, JA, JA!

Mitt måtto är att leva just mitt liv på alla plan och skapa mitt liv i VÄRLDSKLASS 24 - timmar om dygnet varje dag i jordeliv!


NLP

NLP står för Neurolingvistisk programmering och är ett samlingsnamn på en uppsättning kraftfulla och enkla förhållningssätt, modeller och tekniker för personlig utveckling och effektiv kommunikation. Utgångspunkten är det som kallas modellering. Det innebär att studera hur framgångsrika människor gör, tänker och känner, när de lyckas med det som andra inte lyckas med, och att sedan göra om detta till modeller och tekniker som kan tränas och användas av andra. Det här är min förklaring till vad NLP står för. Jag gick utbildningen för att skaffa mig ytterligare verktyg som kunde bidraga till min egen utveckling. Eftersom jag är en resultatinriktad människa som jobbar efter att uppnå mål har det här varit till stor nytta och idag använder jag mycket av detta i mitt liv och i min coaching.

Konkret beskrivning av NLP:
1. Ta reda på vad du vill ha 
2. Gör något för att komma närmare det du vill uppnå
3. Var uppmärksam på om du kommer närmare eller längre ifrån
4. Ändra eventuellt ditt beteende, till något som gör att du kommer närmare dina önskade resultat

NLP består av metoder för att göra processen enklare. Allt från att sätta mål, till att bli mer handlingskraftig, att öka din uppmärksamhet på de resultat du får och att ändra ditt beteende tills du får det du vill ha. Den här utbildningen gjorde jag i 3 utbildnings faser hos coach2coach.

 • check
  Inspiratör 
 • check
  Projektledare
 • check
  Stress- och friskvårdsterapeut
 • check
  Kartläsare

Projektledare

När det började bli lugnare i mitt rallytävlande i början av 2000, bestämde jag mig för att satsa på en Projektledarutbildning i Stockholm på Företags Ekonomiska Institutet. Här fick jag utbilda mig i att styra, leda och koordinera alla aktiviteter och funktioner inom ett projekt och framför allt hur viktig roll som projektledaren har när det gäller att engagera och motivera medlemmarna i projektgruppen. Du kan vara säker på att dessa kunskaper har varit värda sin vikt i guld nu när jag utvecklat mitt företag och driver olika projekt världen över.


Stress och friskvård

Genom mina tidigare uppdrag har jag insett att många människor idag är stressade och lever ett omedvetet liv när det gäller kost och hälsa. Allt från riktigt unga och hela vägen upp i åldrarna. Med dessa fakta som underlag beslutade jag mig för att åter sätta mig i skolbänken och utbilda mig till Stress och Friskvårdsterapeut. Det innefattar att driva föreläsningar, hälsoprojekt, göra undersökningar, ge personlig rådgivning, minska stress och förebygga fysisk och psykosocial ohälsa ute på företag, kommuner, landsting och organisationer.

När jag känner mig stressad tackar jag kroppen för att den signalerar ett rött alarm till mig och då tar jag till de åtgärder som jag vet behövs för att få tillbaka balansen. Annars blir det som att köra en bil då oljelampan börjar blinka - fixar man inte problemet skär motorn och då blir det stora konsekvenser. Fyller man på i tid och underhåller maskinen (kroppen) rullar allt på i ett behagligt tempo. Jag utbildade mig på Hälsoakademin i Europa och idag har vi ett samarbete.


Structogram

När jag nu jobbat med så många människor vill jag på ett effektivt sätt få en större förståelse samt ett effektivare utbyte med de grupper och team som jag jobbar med. Det ledde in mig på banan av Structogram, ett verktyg till människokännedom och personlig utveckling. För vi alla är ju alla underbart vackra och unika varelser!

Som jag ser det är det en avgörande faktor för en medveten framgångsstrategi att mina deltagare får självkännedom om den egna personligheten. Av den anledningen gick jag utbildningen: Structogram-Trainer. Dessa givande träningar kan jag idag utföra på mindre eller större grupper. Kursen erbjuder deltagarna kompetent hjälp i sökandet efter självkännedom. En förlängning av den skolan är Triogrammet där man lär sig att känna igen andra människors biostrukturer samt att bli vaken för andras beteenden. En utmärkt träning för team eller projektgrupper som vill utveckla och förbättra sitt samarbete.
Den här utbildningen skedde både i Sverige och på deras huvudkontor i Schweiz där jag idag är utbildare. 

Tina har de senaste åren blivit en av Sveriges mest populära föreläsare och har uppdrag i hela världen. Genom sina gedigna utbildningar - vid sidan om sitt uppdrag som en av världens främsta kartläsare - mixar hon kunskaper och erfarenheter med sina utmaningar och upplevelser från motorsporten och applicerar dessa i livet. 

Studieteknik

Eftersom jag älskar att läsa och förkovra mig så köpte jag böcker efter böcker och till slut fanns det inte tid över att läsa alla. Men jag ville ju så GÄRNA! Av en händelse läste jag om att man kunde öka läshastigheten genom träning så gissa att jag direkt letade upp den kursen. Jag började med Speed reading och det hjälpte verkligen, hux flux kunde jag plöja genom mera böcker. Det gav mersmak för nu ville jag ju också komma ihåg dem och det ledde till att jag gick Mindmaping för att kunna samla ihop och sammanställa det jag läste. När dessa två utbildningar var klara gick den tredje av bara farten som var Memory dynamics - där man tränar upp sitt komihåg. Och alla dessa har hjälpt mig inom så många andra områden.  

Hjärnan är en finurlig muskel som bara blir bättre och bättre med rätt TRÄNING. Min utbildning och träning av dessa tekniker skedde på Imemory under 3 år och utvecklas vidare för varje gång jag använder mig av dem


Power yoga

Att jag även utbildat mig till Power Yogainstruktör kändes som ett bra komplement till min personliga träning och hektiska livsstil. Här tränar du styrka, balans, koncentration och rörlighet. Det som var utmanande var att koordinera andningen med rörelserna så att det liksom blev till "en dans" med kroppen. Power Yogan är ett kraftfullt verktyg i min verktygslåda för att underhålla min viktigaste och dyrbaraste maskin - kroppen! Det var en grundlig utbildning som jag gick på The Academy under ett år.


Rallystar

Rallystar låten skrev jag texten till och spelade in 2006 efter att jag vunnit tävlingen Rampfeber. Jag hade lovet en grupp ungdomar från Avesta – att vann jag tävlingen skulle jag spela in en låt och visa att även om man inte har kunskapen och talangen från början, så kan man träna och jobba med sig själv och utvecklas. Vad är det värsta som kan hända om man följer sin dröm och vision? Jo att man blir en erfarenhet rikare! Att bli en "gladiator" för sitt underbara liv – inte ge upp utan testa och skapa!