Mina engagemang

UNICEF i Bangui, Säffle, Mentor, Coach, Sponsor & School4you

UNICEF i Bangui

Mitt engagemang i barnhemmet i Bangui, huvudstaden i Centralafrikanska republiken, är tack vare att Maria Theresa -som startat och driver det - är av samma årgång som jag, 1966. Jag var i landet för UNICEF:s räkning och fick då åka till barnhemmet och lära känna henne och hennes visioner med sina insatser för föräldralösa barn.

Maria Theresa bad om hjälp och jag lovade där och då att jag ska göra det jag kan.
Först fick jag med mig pappersråvaruföretaget Metsätissue som skickade ner 300 "kramekorrar" till barnen. Der Kreis i Stuttgart har skänkt och tryckt upp 1000 skrivböcker och lika många pennor med pennvässare. 

Jag har betalat frakter och dessutom satt in 3 000 euro julen 2011 från försäljningen av min bok. 

Vi håller lite kontakt på telefon och mail – men det är en bit kvar innan de får internet på barnhemmet. Just nu tillhör landet de fattigaste i världen, med inbördeskrig och saknad av i princip allt – men befolkningen sprider livsglädje och har "tåga"i sig! Känner jag mig nere någon dag tänker jag på deras utmaningar - att i första hand hålla sig vid liv. Då inser jag att jag inte kan klaga på något.


Säffle

Jag stöttar också ungdomar i Säffle – tack vare att mina syskonbarn Elin och Fredrik är duktiga idrottare och förebilder för ungdomar i sin omgivning.
Varje år i början av januari genomförs Tina Thörner Cup (hockey) genom Säffle HC och jag stödjer även Elin i Säffle SS.

Jag tror skarpt på mer stöttning av idrott.! Det är ett viktigt alternativ som behöver finnas för ungdomar att ta del av vid sidan av sitt skolarbete. Jag beundrar också de många härliga, duktiga ideella ledarna som gör Idrottens Sverige levande!


Mentor & Coach och sponsor åt Mikaela Åhlin-Kottulinsky!

Nu när jag inte längre tävlar så mycket har jag bestämt mig för att satsa på Mikaela som är en ung lovande racing talang -  Mikaela är dotter till min första kvinnliga rallyförare Susanne Kottulinksy. Hon brinner för att utvecklas och jag för att kunna förmedla mina erfarenheter inom sporten - allt för att processen mot toppen ska gå "smidigare"!


School4you

School4you är ett utbildningsverktyg som uppgraderar dagens lärande, gamifierar och spar tid. Det ger möjligheter till samarbete och utbyte för skolor oavsett kultur eller land. Fritt att använda för alla med tillgång till nätet.

Läs mer på:  www.school4you.org eller ladda ner som PDF